«Σύμπτωμα» του Άγγελου Φραντζή | Προβολές στο Nosotros

προβολή της ταινίας
ΣΥΜΠΤΩΜΑ
Eng. Title: SYMPTOM

Μια ταινία του Άγγελου Φραντζή
Παραγωγή: Οι κήποι, Φιλμική, 2/35, 2015
————————–———————
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του σκηνοθέτη ΑΓΓΕΛΟ ΦΡΑΝΤΖΗ και της
πρωταγωνίστριας ΚΑΤΙΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
Θα ακολουθήσει συζήτηση
————————–———————

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Σενάριο: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος – Άγγελος Φραντζής

Παίζουν οι: Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαίδης

Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης
Σκηνικά: Δάφνη Κούτρα
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης
Μουσική: Coti K.

Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Έτος παραγωγής: 2015
Running time: 87 min.
Format: DCP
Aspect ratio: 2:35

Περίληψη

Ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί κάνει την εμφάνιση του ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.

Tagline

Μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το «Σύμπτωμα» είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος. Μια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ένα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο ενός κοριτσιού για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική.

Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Ο Άγγελος Φραντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε κινηματογράφο στην INSAS στις Βρυξέλλες. Έχει γυρίσει 5 μικρού και 4 μεγάλου μήκους ταινίες («Polaroid», «Το όνειρο του σκύλου», «Μέσα στο δάσος», «Σύμπτωμα». Οι ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Roterdam, Torino, Hong Kong, Sitges, Sao Paolo, New Horizons, Munich, Istambul κτλ.). Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Άγγελος Φραντζής έχει ασχοληθεί με έργα μεικτών τεχνικών (εγκαταστάσεις, performances κτλ.) και εργασθεί σαν κριτικός κινηματογράφου σε έντυπα και βιβλία. Η τελευταία του εγκατάσταση με τίτλο “Got to be real” συμμετείχε στην biennale της Βενετίας του 2012.

https://www.facebook.com/angelos.frantzis

Βιογραφικό Κάτιας Γκουλιώνη

Η Κάτια Γκουλιώνη είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Το 2004 έπαιξε στο έργο «Προσεχώς» στο θέατρο Βικτώρια σε σκηνοθεσία Ν.Καραγέωργου. Το 2005/2006 ήταν μέλος του «Στούντιο υπό το μηδέν» του Νίκου Καραγέωργου και συμμετείχε στις παραστάσεις «Play-back» σε σκηνοθεσία του ίδιου. Το 2007 σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση «House» στο Booze cooperativa και στην συνέχεια στο θέατρο «Ροές». Το 2008 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Άγγελου Φραντζή «Μέσα στο δάσος» και την ίδια χρονιά σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση «Baby» στο Booze cooperative. To 2009 πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική performance «Μέσα στο δάσος» στο φεστιβάλ Αθηνών. Το 2010 πρωταγωνιστεί στο «Reunion» του David Mamet σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Ρέντη στο θέατρο «Τόπος Αλλού», συμμετέχει στην ταινία «Ζητείται ψεύτης» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και συνεργάζεται με τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη, στην έκθεση νέων καλλιτεχνών με τίτλο «ROOMS 2010» σε διοργάνωση της γκαλερί Καππάτος. Το 2011 πρωταγωνιστεί στις κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους «Fireworks» του Giacomo Abruzzesse σε συνεργασία με την «Fresnoy studio national des arts contemporains», «Χαμένο κορίτσι» του Νίκου Πάστρα, «Αρουντέλ» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και «Αποστάσεις» του Γρηγόρη Ρέντη. Το 2012 συμμετείχε στα “Berlinale talent campus” και στο “Sarajevo talent campus”. Επίσης έπαιξε στο εικαστικό project “Got to be real” του Άγγελου Φραντζή, το οποίο συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας καθώς και την ταινία “Άγριο θηρίο” που προέκυψε από αυτό. Το 2013 πρωταγωνιστεί στην παράσταση “PODWORKO” σε σκηνοθεσία Krzystof Garbaczewski στην Πολωνία και το 2014 σκηνοθετεί την παράσταση “Ευτυχισμένες μέρες στους τεφρούς κήπους” στο θέατρο 104. Το 2015 πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή “Σύμπτωμα” και συμμετέχει στην ταινία “Nemesis” του Theo Alexander. Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην ισπανική ταινία «Red thread line» της Anna Sanmarti που ολοκληρώνει τα γυρίσματα της ενώ το 2016 θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Πολυξένη» της Δώρα Μασκλαβάνου και στην ταινία «Virus» του Άγγελου Φραντζή.

http://www.katiagoulioni.com/

https://www.facebook.com/katiagoulioni

Άλλα links συνεργατών:

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος (συνσεναριογράφος)

https://www.facebook.com/konstantinos.antonopoulos

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
https://www.facebook.com/konstantinos.markoulakis.

Μισέλ Βάλεϊ
https://www.facebook.com/michele.valley.

Ελένη Βεργέτη
https://www.facebook.com/eleni.vergeti